Történetünk

Városunk, Szentes, a Tisza-folyó partján elhelyezkedő fiatalos alföldi település. Egyéni arculatát a várost átszelő Kurca-folyó jelenti, és az általa övezett Széchenyi-liget, amely Szentes legnagyobb kiterjedésű parkja, egyben botanikai és kultúrtörténeti emlék. A Tisza és a Körös folyók természeti szépsége, gazdag növényzete és állatvilága nagyban hozzájárul Szentes egyedülálló természeti adottságaihoz.
Chicago-szelek szárnyán, tornyok táján. Melyik az a város, ahol a folyó nem a tóba, hanem a tóból folyik, ahonnan a legendás Route 66, vagyis “Amerika Főutcája” indul, ahol a metró a fejünk felett közlekedik, ahol Amerika legmagasabb felhőkarcolója található, ahol Al Capone hírhedtté vált?
Igen, ez az egyetlen, az utánozhatatlan, az utolérhetetlen Chicago!
Chicago “A Vad Hagyma”. Bár jól hangzik, ez utóbbi mégsem terjedt el, pedig a városnév jelentése ez. Az indián “sekagou” szó (a város nevét a helyiek ma is így ejtik), vad hagymát jelent. Chicago használatos eposzi jelzője a Windy City, vagyis a szeles város, nem véletlen. A Michigan-tó felől teljesen nyitott város nagyon szeles, nyáron forró és párás, télen pedig rengeteget havazik.
Chicago nem csak a bűnözés, a gengszterek városa, hanem az amerikai zene egyik központja is. A Chicago nevet- akármilyen hihetetlen is- chicagoi blues zenészek vették fel, bár nevük eleinte Chicago Transit Authority volt.
A zenekar a 60-as évek végén alakult, és zenei gyökereiben blues és a jazz dominál, melyet sikeresen ötvöztek a rock zene stílusjegyeivel. Érdekesség, hogy az első három albumuk dupla album volt, míg a negyedik egy quadruple.
Következetességből lemezeik nevüket viselik és az éppen aktuális római számot. Felejthetetlen sikerük volt az I’m A Man feldolgozása, amelyben a vokál blues stílusa épp annyira elkápráztató, mint amennyire a szám hosszú gitár szólója fülkápráztató. Az együttes vezéregyéniségei Peter Cetera basszusgitár, ének, Terry Kath gitár, ének, és Robert Lamm orgona, zongora voltak.
Az általuk meghatározott irányvonalat a kiegészítő fúvosok egyedi jazz-es hangzásvilágukkal tették még érdekesebbé: Lee Loughnane trombita, ének, James Pankow harsona, Walter Parazaider szaxofon, klarinét. Az együttes dobosa Daniel Seraphine volt. Amennyire egyedi Szentes, Chicago, és maga a Chicago Band , úgy mi is szeretnénk egyedi élményt nyújtani vendégeink számára, a zenei élmény, és a gasztronómia sajátságos világában.

125.000

fő kapcsolódott ki már nálunk

56.000

Fő játékos a bowlingpályán

66.000

fő evett egy jót az étteremben

78

fő szállt meg nálunk

Rólunk

írj nekünk